Delta i en forskningsstudie

För att kunna utvärdera behandlingar, ofta nya, behövs deltagare som vill vara med i en studie. Välkommen med din anmälan!

Psykologisk behandling via internet för ungdomar med depression – ny forskningsstudie

Depression är vanligt hos ungdomar, men det kan vara svårt att få tillgång till behandling. För att ta reda på om fler ungdomar kan ges hjälp genom psykologisk behandling via internet, söks deltagare till en forskningsstudie för ungdomar 13–17 år som lider av depression.

Är du gravid och känner dig ledsen, nedstämd eller deprimerad?

Mer än var tionde gravid drabbas av depression och många lider i det tysta, men det finns hjälp att få. Psykologisk behandling över internet för gravida har visat sig ha god effekt.

Är du gravid i vecka 8-29? Då kanske du är intresserad av att medverka i DANA-studien, där deltagarna kommer att behandlas med vägledd kognitiv beteendeterapi över internet (IKBT) under tio veckors tid.

Lider du av nedstämdhet, panikattacker eller ångest för sociala situationer?

Deltagare sökes till SOPHIA-studien, en forskningsstudie som undersöker nya sätt att ytterligare öka effekten av internetförmedlad KBT med behandlarstöd, för depression, paniksyndrom eller social fobi.

Internetförmedlad kognitiv beteendeterapi (IKBT) har visat sig ha god effekt för personer som lider av nedstämdhet och ångest.