Avancerad påbyggnad i Compassionfokuserad terapi med Davey Erekson och Ingrid Landin

  • 2023-04-26

  • 9 - 16

  • Kompetenscentrum för psykoterapi, Liljeholmen

Workshopen leds av Davey Erekson, Associate professor vid Utah universitet och Ingrid Landin, lärare och handledare i CFT. Davey Erekson är medförfattare till boken Compassion focused group therapy. Förutom grupp och CFT har han fördjupat sig i skam, självkritik och perfektionism Davey Erekson gör ett utbyte med KI och vi har därför möjligheten att erbjuda denna fördjupning.

Denna avancerade fördjupning är för dig som har gått utbildning i CFT på KI eller motsvarande. Dagen förutsätter således att du har goda kunskaper i CFT och har arbetat kliniskt med CFT. Fokus kommer ligga på de hinder som du stött på i ditt arbete med CFT. Den kommer ge möjlighet att ta upp komplexa fall och svårigheter du stött på. Vi kommer fokusera på hinder för compassion och svårigheter med att minska självkritik, samt perfektionism.  Vi kommer även fördjupa oss i arbetet med CFT i grupp. Ebba Winai som deltar i ett forskningsprojekt om CFT i grupp kommer också delta.

Workshopen kommer vara upplevelse- och övningsbaserad, vilket ger möjlighet till inlärning på djupet och möjlighet till guidat utforskande utifrån medkänsla. Deltagarna förväntas vara aktiva med frågeställningar och delta i kliniska rollspel.

Workshopen ges av Kompetenscentrum för psykoterapi som är en del av Centrum för psykiatriforskning. Centrum för psykiatriforskning är en samverkansorganisation med två huvudmän, Karolinska Institutet (Institutionen för klinisk neurovetenskap) och Region Stockholm.

Tid och plats

När: 26 och28 april, kl 9.00–16.00
Var: Kompetenscentrum för psykoterapi, Centrum för psykiatriforskning, Liljeholmstorget 7, hiss B, våning 6, 117 63 Stockholm.

Pris

Fördjupningsdagarna är kostnadsfria

Anmälan sker till Ingrid Landin (ingrid.landin@regionstockholm.se)

Centrum för psykiatriforskning, Att söka just nu, Klassrum