Vikarierande rådgivare till Stödlinjen

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet (KI). CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Region Stockholm. Vi är idag ca 300 medarbetare fördelat på SLSO och KI.

CPF driver Stödlinjen för spelare och anhöriga på uppdrag av Socialdepartementet. Stödlinjens uppgift är att erbjuda stöd och råd till personer med spelproblem och deras anhöriga via telefon och webb.

Stödlinjen har öppet vardagar och bemannas av ett 10-tal personer. Vi sitter i lokaler på Norra Stationsgatan 69.  Läs mer om oss på vår hemsida: Stödlinjen för spelare och anhöriga | Stödlinjen (stodlinjen.se)

Vi söker nu sommarvikarier för timanställning hos oss. För rätt person finns möjlighet till förlängning. Tjänstgöringsgraden är flexibel men vi vill att du arbetar minst 20 timmar i veckan under sommarveckorna 27-32, kvällsarbete ingår. 

Arbetsuppgifter

Som rådgivare är din huvudsakliga arbetsuppgift att erbjuda individuellt stöd till spelare och anhöriga via telefon och chatt. Rådgivningen bygger på motiverade samtal (MI) med inslag av kognitiv beteendeterapi (KBT) samt anhörigstöd.

Som ny rådgivare får du utbildning och inskolning i samband med anställning. Vid längre anställning erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling genom fortbildning och handledning.

Kvalifikationer

Lämplig bakgrund är studier och/eller arbetslivserfarenhet inom psykologi, vårdvetenskap, socialt arbete, folkhälsovetenskap, beteendevetenskap eller annat relevant område. Dokumenterad erfarenhet av MI och/eller KBT är meriterande, likaså erfarenhet av att samtala med människor i svåra/utsatta situationer.

Personliga egenskaper

Du är empatisk och lyhörd för människors olika behov och du har en förmåga att anpassa dig till och bemöta människor i svåra situationer. Du har erfarenhet av att arbeta i olika typer av IT-system och hålla uppsikt över flera kanaler samtidigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum för ansökan har passerat.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan

Läs mer och ansök här senast 2023-05-04.