Rådgivare till Stödlinjen för spelare och anhöriga

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är ett forsknings- utbildnings- och utvecklingscentrum för den kliniska psykiatrin i Region Stockholm. CPF drivs gemensamt av Karolinska Institutet och Region Stockholm. Sedan 2006 finns en grupp inom CPF som arbetar med forskning om spelberoende från epidemiologiska och kliniska perspektiv. CPF driver Stödlinjen för spelare och anhöriga på uppdrag av Socialdepartementet.

Stödlinjen för spelare och anhöriga är en hjälplinje som erbjuder råd och stöd till personer som drabbas av spelproblem.

Vi söker nu dig som vill arbeta som rådgivare hos oss. Du har ett intresse för hur man med hjälp av motiverande samtal kan ge rådgivning.

Verksamheten bedrivs via telefon och chatt och är öppen vardagar 9-17 samt till 21 måndagar och torsdagar. Rådgivningen är en form av hjälp till självhjälp där klienten till stor del bedömer sin situation och sitt behov samt sätter mål och väljer tillvägagångssätt. Samtalen bygger på motiverade samtal (MI) med inslag av kognitiv beteendeterapi (KBT) samt anhörigstöd. Du får introduktion och utbildning om spelproblem/spelberoende och våra arbetsmetoder i samband med att din anställning påbörjas.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 vid Torsplan. Under rådande pandemi kan det finnas viss möjlighet att arbeta på distans men i normalläge bedrivs arbetet på plats.

Arbetsuppgifter

  • Som rådgivare är din huvudsakliga arbetsuppgift att ge råd och stöd till spelare och anhöriga via telefon och chatt.
  • I samband med anställning så får du får inskolning och under anställningen erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling genom fortbildning och handledning.

Kvalifikationer


Studier och/eller arbetslivserfarenhet inom socialt arbete, psykologi, vårdvetenskap, folkhälsovetenskap eller beteendevetenskap. Dokumenterad erfarenhet av MI och KBT är meriterande.

Personliga egenskaper

  • Du är empatisk och lyhörd samt har förmåga anpassa dig utifrån olika individers behov.
  • Du trivs med att arbeta i olika typer av IT-system och att ha uppsikt över flera kanaler samtidigt.
  • Du har en god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Timanställning

Tjänstgöringsgrad är flexibel men det är önskvärt att du arbetar i genomsnitt 8-
20 timmar/vecka, kvällsarbete ingår. Schema läggs utifrån personalens önskemål och verksamhetens behov. För sökande studenter ser vi gärna att du kan tänka dig att stanna under 4-8 terminer.

Inom ramen för tjänstgöring ingår deltagande i fortbildning, handledning och personalmöten.

Låter det här intressant?

Välkommen att skicka ditt cv och personligt brev till:
Susanne Udenius, enhetschef på Stödlinjen för spelare och anhöriga
E-post: susanne.udenius@sll.se

Kontaktuppgifter vid frågor om tjänsten


Susanne Udenius, Enhetschef på Stödlinjen för spelare och anhöriga,
susanne.udenius@sll.se, mobil: 070 797 72 26

Isabelle Sundin, HR-konsult, Centrum för psykiatriforskning,
isabelle.sundin@sll.se, mobil: 073 045 34 71