Psykologassistent inom neurovetenskap

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi sitter i trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 vid Torsplan. Vi söker en eller två psykologassistenter för timanställning på ca 10-20 % till projekt som studerar individer med vanliga psykiatriska tillstånd (exempelvis ångest och depression) och där vi använder avancerade mätmetoder för att studera hjärnans funktion och struktur (t ex med magnetresonanstomografi). Uppdraget är en möjlighet att meritera sig för fortsatt forskning inom ett spännande forskningsfält i gränslandet mellan psykologi och neurovetenskap. Arbetet går utmärkt att kombinera med studier på psykologprogrammet.

Arbetsuppgifter

Som psykologassistent kommer du att göra telefonintervjuer med deltagare, boka in deltagare och medverkande personal för experiment som genomförs i en hjärnavbildningskamera. Deltagare rekryteras vanligtvis från en psykiatrisk klinik och du kommer att vara en viktig länk mellan kliniken och forskargruppen. Du kommer också att få träning och utbildning för att vara med och genomföra experiment.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är studerande på psykologprogrammet (Karolinska Institutet eller Stockholms universitet). Det är avgörande att du har grundläggande färdigheter inom ämnet psykologi och att du självständigt kan genomföra strukturerade och manualbaserade telefonintervjuer (t ex MINI). Du ska ha mycket goda kunskaper och kunna använda det svenska språket i så väl tal som skrift. Det är en fördel om du kan planera för ett längre engagemang i studien

Meriterande

Psykologstuderande på termin 5 och uppåt är meriterande. Dokumenterad administrativ färdighet är meriterande.

Personliga egenskaper

Du ska vara noggrann, ambitiös, har god samarbetsförmåga och lätt för att ta kontakt med andra. Du är nyfiken på forskning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan

Läs mer här och ansök senast 2023-03-07.