Postdoktor/psykolog i psykologisk interventionsforskning

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa? Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet (KI). CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare och sitter i trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 i Hagastan.

CPF:s forskargrupp Hellner/Bjureberg studerar destruktiva beteenden hos barn och ungdomar såsom självskadebeteende, suicidförsök och aggressivitet. Forskargruppen studerar dessa beteenden och processer i nationella register och utvecklar och utvärderar också nya behandlingar. Läs mer om oss på: https://ki.se/en/cns/clara-hellners-research-group

Nu söker vi en postdoktor/psykolog för en projektanställning under två år (med eventuell möjlighet till förlängning på upp till till två år) till forskargruppen.

Arbetsuppgifter

Som postdoktor kommer du genomföra studier inom psykologisk behandlingsforskning. I tjänsten ingår att delta i, planera och genomföra projekt inom dessa områden. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare och forskare vid andra institutioner och i USA. Arbetet innebär att planera randomiserade kontrollerade behandlingsstudier och implementeringsstudier, handleda doktorander och andra studenter, databearbetning, genomföra statistiska analyser, skriva artiklar och anslagsansökningar.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Psykologlegitimation är ett krav. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är också ett krav för tjänsten.

Meriterande erfarenhet

Dokumenterad erfarenhet av psykologiska behandlingsstudier är meriterande för tjänsten. Även erfarenhet av databearbetning och analyser i R, SAS och/eller Stata är meriterande för att bli anställd.

Personliga egenskaper

Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet, initiativförmåga samt självständighet. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga är av stor vikt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet där du ges möjlighet att utvecklas inom din roll. Vi värnar om våra medarbetare och har goda anställningsförmåner.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 i den trevliga och växande stadsdelen Hagastaden, nära KI Solna campus.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • Ett personligt brev

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi går löpande igenom ansökningarna. Läs mer och ansök här.

För frågor om tjänsten kontakta: 

Johan Bjureberg, Biträdande lektor

E:post: Johan.Bjureberg@ki.se