Metodstödjare/Sjuksköterska till Centrum för psykiatriforskning

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet (KI). CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare och sitter i trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 i Hagastan.

Utveckling & implementering är en enhet inom CPF som stödjer utveckling, implementering och utvärdering till regionens psykiatriska enheter. Stödet ges i form av beprövade projekt och moduler för att implementera nya arbetssätt. Vi söker nu en legitimerad sjuksköterska för metodstöd som kan vara med att arbeta med vår modul Självvald inläggning.

Självvald inläggning
Självvald inläggning är en metod som prövats som projekt inom Region Stockholm sedan 2014 och som från och med 2019 implementeras i psykiatrin hela regionen. Syftet med Självvald inläggning är att patienter ska få ökad delaktighet, trygghet och autonomi samt möjlighet att påverka sin vård. Metoden innefattar ett aktivt samarbete mellan öppen- och heldygnsvård. Patienter erbjuds att skriva en överenskommelse med sin öppenvård och heldygnsvårdsavdelning som ger dem möjligheten lägga in sig själva i heldygnsvård när de själva bedömt att de har behov av det. Flera forskningsstudier pågår som en del i utvärderingen av metoden.

Arbetsuppgifter

Som metodstödjare för Självvald inläggning arbetar du, som en del av ett team, mot flera psykiatriska enheter vid uppstart av arbetet med Självvald inläggning. Du finns på plats under implementeringsfasen, i datainsamling och under vidmakthållandeasen. Du bistår i alla faser av arbetet, medverkar i utbildningar, leder möten, kvalitetssäkrar data, ger stöd och handledning, och utgör kontaktperson mellan CPF och verksamheten.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av arbete inom klinisk psykiatrisk vård.

Meriterande

Specialistkompetens inom psykiatrisk vård samt praktisk erfarenhet av att medverka i förbättringsarbete/verksamhetsutveckling och forskningsstudier är meriterande.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har stort engagemang och intresse för utveckling av psykiatrisk vård. Du är lyhörd, har god kommunikativ förmåga, god samarbetsförmåga och lätt att få med dig människor. Vi söker dig som vill utveckla vården och tycker om att arbeta i interprofessionella team. Vidare är du en person som medverkar till att skapa ett öppet arbetsklimat, delaktighet och engagemang där målet för arbetet – att medverka till att utveckla vården för patienterna - är det centrala.

Villkor

Du behåller din anställning inom SLSO och arbetar under 2022 upp till 100% i projektet på CPF. Efter 2022 finns goda möjligheter till förlängning.

Information om tjänsten lämnas av:

  • Sigrid Salomonsson (sigrid.salominsson@regionstockholm.se), enhetschef CPF Utveckling & implementering 
  • Maria Smitmanis Lyle (maria.smitmanis-lyle@regionstockholm.se), projektledare självvald inläggning

För mer information och ansökan, klicka här.