Forskningssamordnare till Centrum för psykiatriforskning

Centrum för psykiatriforskning är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. Centrumbildningen har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län.

Om uppdraget

Vi söker nu ytterligare en forskningssamordnare för att stärka upp det stöd vi inom Centrum för psykiatriforskning (CPF) tillhandahåller till våra forskare. Arbetet innebär mycket kontakt med forskare och doktorander i stimulerande forskningsmiljöer runt om i Region Stockholm. Du kommer att handledas av och arbeta nära CPF:s ordinarie forskningssamordnare, CPF’s FoU koordinatorer och verksamhetschef.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Lära sig och sprida information om olika regelverk, riktlinjer och rutiner som gäller forskning både inom KI och Stockholms läns sjukvårdsområde (e.g., vara ett stöd i frågor gällande lagstiftning för forskningsstudier samt tillgång till vårduppgifter för forskningsändamål, forskningsdokumentation, arkiv, registratur samt dataskyddsfrågor).
  • Stötta CPFs forskningssamordnare i att hålla utbildningar och seminarier för forskargrupper gällande regelverk för forskningsstudier samt ta fram lämpligt informationsmaterial för forskare.
  • Fungera som stöd i användningen av KIs obligatoriska dokumentationssystem KI ELN.

Om dig

Du som söker är en engagerad och drivande person med intresse för forskningsadministration och samordning. Vi söker dig som har disputerat och för närvarande gör en post-doc inom CPF och har en klinisk anställning i grunden. Du har erfarenhet och/eller god förståelse för forskningsverksamhet och dess förutsättningar, företrädesvis inom medicinsk forskning. Det är viktigt att du är intresserad och förstår vikten av efterlevnad av de lagar och regelverk som gäller för klinisk forskning och hur administrativa strukturer kan stötta forskning.

Att behärska svenskaspråket muntligt och skriftligt samt godakunskaper i engelska är av stor vikt i tjänsten. Du bör ha god datorvana. Tidigareerfarenhet av forskningsadministration är starkt meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med t ex KI ELN, eTrial Master Files och eCRF-system.

I detta uppdrag kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. Vi söker dig som är genuint intresserad av klinisk forskning och som vill bidra till organisationens utveckling inom detta område. Du är mål- och resultatorienterad och van vid att självständigt ansvara för att utföra dina arbetsuppgifter. Har du dessutom en god samarbetsförmåga och kan skapa engagemang, delaktighet och förtroende på olika nivåer i en organisation kommer du att lyckas väl i denna roll.

Ytterligare information om tjänsten

Detta är ett tidsbegränsad uppdrag upp till ett år, du som söker är redan anställd inom SLSO. Tjänsten omfattar 20-30 % och finansieras av Centrum För Psykiatriforskning.

Tillsättning av uppdraget kommer ske under höst 2019.

Ansökningsförfarande

Kontaktperson för uppdraget är Camila Hellspong, Camilla.hellspong@ki.se - forskningssamordnare Centrum för Psykiatriforskning.

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi tar emot ansökningar via detta system.

Ansök här senast 2019-11-07.