Skriv ut den här sidan

Biomedicinsk analytiker/Röntgensjuksköterska till PET-gruppen

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi medverkar också i utvecklingsprojekt lokalt och nationellt. 

Vi söker nu efter en biomedicinsk analytiker alternativt en röntgensjuksköterska till en av våra verksamheter, PET-gruppen.

Positronemissionstomografi (PET) är en bildteknik som används för att undersöka biomarkörer för hjärnans signalsubstanser med hjälp av radioaktivt inmärkta ligander. Detta ger möjlighet att optimera behandling med såväl etablerade som nya läkemedel. Dessa principer tillämpas inom olika forskningsprojekt samt i ett omfattande samarbete mellan PET-gruppen vid Karolinska Institutet och olika läkemedelsföretag. Med hjälp av avancerad bildteknik kan hjärnans funktion undersökas hos friska försökspersoner och patienter med neurologiska eller psykiatriska sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för drift av PET kameran samt assisterar läkare och sjuksköterskor med förberedelse i samband med PET undersökningar. Du ansvarar också för rekonstruktion och efterbehandling av erhållna PET data inklusive bildanalys. 

Du ska sköta daglig kontroll av våra kameror samt vara med och assistera vid underhåll och service, vilket inkluderar fantommätningar och kalibrering av kameror, blodmätningssystem samt mätutrustning för radioaktivitet. 

Många undersökningar kräver analys av blodprover, som tas kontinuerligt medan patienten ligger i kameran. Din uppgift är att bistå ansvarig analytisk kemist med mätning och analyserna.  

Arbetet innefattar även en del administrativa uppgifter såsom beställningar, viss dokumentation samt att vara med och utveckla och förbättra våra rutiner.  

Arbetet innebär också en hel del datorarbete. Delar av arbetsuppgifterna kan utvecklas vidare efter personligt intresse. 

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker alt röntgensjuksköterska med intresse för klinisk fysiologi eller nuklearmedicin. Tidigare laboratoriearbete med analys och mätning av blodprover är ett plus. 

Då våra kamerasystem är byggda på olika plattformar krävs stort intresse och god kunskap om datorer. Erfarenhet av arbete med databas är ett plus. 

Arbetskamraterna kommer från hela världen och att kunna uttrycka sig väl på engelska i tal och skrift är ett krav.  

Personliga egenskaper

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet och social förmåga varför det är önskvärt att du är serviceinriktad, tydlig och initiativrik.  

Arbetet förutsätter förmåga till samordning och självständighet samt ställer höga krav på samarbetsförmåga.  

Anställningsform

Tillsvidareanställning heltid 100%. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.  

Information om tjänsten lämnas av

Fysiker PET-gruppen, Göran Rosenqvist, telefonnummer:070-795 27 91 

Ansökning

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök här senast 2019-05-15.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Övrig information 

Tjänsten avser en anställning inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med anknytning till Karolinska Institutet. Intervjuer sker löpande.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.