Upptäckt, rådgivning och behandling av spelberoende HT20- Digital kurs över Zoom

Centrum för psykiatriforskning arrangerar en interaktiv 4-dagarsutbildning i att upptäcka, bedöma och behandla spelberoende (hasardspelsyndrom). Utbildningen utgår från kognitiv beteendeterapi (KBT) och vänder sig till dig som arbetar med behandling av missbruk eller beroende. Kursen hålls den 4-5 november och 16-17 december 2020, där föreläsningar och gruppdiskussioner kommer ges över Zoom.

Kursupplägg

Kursen blandar föreläsningar och gruppdiskussioner över Zoom med interaktivt lärande via kursens digitala lärplattform, där du i egen takt kan ta del av filmer, texter och övningar som hör till kursen. Vi träffas digitalt i sammanlagt fyra dagar, uppdelat på två tillfällen. Däremellan arbetar du självständigt via kursens lärplattform. Som en del av kursen ska du även genomföra ett bedömningssamtal med en spelberoende klient.

Kursen leds av Anders Nilsson och Viktor Månsson, som båda är legitimerade psykologer och som forskar om behandling av spelberoende. Båda har stor erfarenhet av att behandla spelberoende och att utbilda i behandling av spelberoende. Under kursens gång kommer du även att träffa flera andra intressanta föreläsare med stor expertis inom området.

 

Kursinnehåll

Kursen utgår från beprövade behandlingsmanualer för spelberoende och innehåller bland annat moment om:

  • Spelandets historia
  • Svensk spelmarknad
  • Etiologi och förekomst av spelberoende
  • Kartläggning och bedömning av spelberoende
  • Samsjuklighet
  • Spelberoendets neurobiologi
  • Motiverande arbete vid spelberoende
  • Anhöriga och spelberoende
  • KBT-behandling för spelberoende
  • Att hantera ekonomin vid spelberoende

 

Målgrupp

Du som söker den här kursen bör arbeta med behandling av beroende eller missbruk och ha tillgång till dator, surfplatta eller smart mobiltelefon för att kunna delta. Det är också en fördel om du har grundläggande kunskap och erfarenhet av att arbeta med kognitiv beteendeterapi (KBT). 

 

Förberedelser

Inför kursstart kommer du att genomföra en kort introduktion via kursens lärplattform. Det är även bra om du redan i förväg har lyckats hitta en klient för en kartläggning av spelberoendet.

 

Kursmaterial

Behandlingsmanual, artiklar och lärplattformens material ingår i kursavgiften.

 

Antagning

Du kommer att få ett antagningsbesked om du har blivit antagen, antagningsbeskedet kommer efter sista anmälningsdag 18 oktober 2020 har passerat. Efter att anmälningstiden har gått ut ses anmälan som bindande och faktura skickas ut. Antalet platser är begränsat.

 

Kursförmedling

Du deltar digitalt via Zoom, länk till föreläsningarna skickas ut innan kursstart. Se till att du sitter ostört, har en stabil uppkoppling och använd helst hörlurar. Zoom kan användas både från web-läsare eller från en desktop-klient. För mer info om zoom, besök https://zoom.us.