Tv-profilen JONAS KARLSSON och folkhälsochefen JOHAN ÖHMAN har under många år intresserat sig för och kommit i kontakt med dopningsfrågan inom såväl idrott och elitidrott som inom folkhälsa och i samhällsdebatten. På seminariet ställer Jonas och Johan viktiga frågor på sin spets och ger sina perspektiv på detta växande problem.

Ta del av Johan och Jonas insiktsfulla förläsning som med både humor och allvar diskuterar det högaktuella temat dopning. Exempel på frågor som kommer att diskuteras är - Kan vem som helst börja dopa sig? Hur ser dagens och morgondagens dopning ut? Hur kan vi komma till rätta med problemet inom idrotten? Dopar vi oss mindre i Sverige eller är vi bara bättre på att dölja vårt fusk? Vem är egentligen en fuskare och var går gränsen för hur mycket man kan tänja på gråzonerna? Hur långt är vi beredda att gå för att få den perfekta kroppen och hur stor påverkan har de mediala idealen? Och hur ser kopplingen ut mellan dopningsmedel och kosttillskott?

Föreläsningen vänder sig till alla som kommer i kontakt med dopning inom sitt arbete och alla som är intresserad av frågan och vill veta mer. Föreläsningen är kostnadsfri, men utebliven närvaro debiteras med 500 kr.