Skriv ut den här sidan

Metodstödjare till Centrum för psykiatriforskning

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Karolinska Institutet (KI). CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare och sitter i trevliga lokaler på Norra Stationsgatan 69 i Hagastan.

Modulstöd är en enhet på CPF inom sektionen Vårdutveckling som stödjer utveckling, implementering och utvärdering till länets psykiatriska enheter. Stödet ges i form av beprövade moduler. Frigör tid till vård, Lugna rummet och Självvald inläggning är exempel på moduler som har implementerats i Stockholms län.  Modulstöd söker nu en metodstödjare för modulen Självvald inläggning. 

Självvald inläggning 

Självvald inläggning är en metod som prövats som projekt inom Stockholms läns landsting sedan 2014 och som från och med 2019 kommer att erbjudas som en modul. Syftet med Självvald inläggning är att patienter ska få ökad delaktighet, trygghet och autonomi samt möjlighet att påverka sin vård. Metoden innefattar ett aktivt samarbete mellan öppen- och heldygnsvård. Patienter erbjuds att skriva ett kontrakt i öppenvården som ger dem möjligheten lägga in sig själva i heldygnsvård när de vill utan att detta ifrågasätts av vårdpersonal. På de avdelningar som erbjuder Självvald inläggning finns det en sängplats avsatt enbart för patienter med kontrakt. Patienten kan komma direkt till avdelningen förutsatt att platsen för Självvald inläggning är ledig och skrivs in och ut av en sjuksköterska med delegation för detta. En forskningsstudie pågår som en del i utvärderingen av metoden.  

Arbetsuppgifter

Som metodstödjare för Självvald inläggning arbetar du, som en del av ett team, mot flera psykiatriska enheter vid uppstart av arbetet med Självvald inläggning. Du finns på plats under implementeringsfasen men också under upprätthållandefasen av modulen. Du bistår i alla faser av arbetet, medverkar i utbildningar, leder möten, ger stöd och handledning, och utgör kontaktperson mellan CPF och verksamheten.   

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av arbete inom klinisk psykiatrisk vård.

Meriterande 

Specialistkompetens inom psykiatrisk vård samt praktisk erfarenhet av att medverka i förbättringsarbete/verksamhetsutveckling och forskningsstudier är meriterande.  

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har stort engagemang och intresse för utveckling av psykiatrisk vård. Du är lyhörd, har god kommunikativ förmåga, god samarbetsförmåga och lätt att få med dig människor. Vi söker dig som vill utveckla vården och tycker om att arbeta i interprofessionella team. Vidare är du en person som medverkar till att skapa ett öppet arbetsklimat, delaktighet och engagemang där målet för arbetet – att medverka till att utveckla vården för patienterna - är det centrala. 

Anställningsform

Heltid eller deltid, start enligt överenskommelse. Modulstöd är finansierat som ett projekt under 2018-2019, med anledning av detta är anställningen initialt en allmän visstidsanställning på 1 år. Vid förlängd finansiering finns det möjlighet till tillsvidareanställning. 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2019-01-07.

Ansök genom att klicka här.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system (ansökningar per brev eller e-post beaktas inte). 

Information om tjänsten lämnas av

Sigrid Salomonsson, enhetschef CPF Modulstöd

sigrid.salomonsson@sll.se

072-202 59 47